19 Haziran 2007 Salı

ART-IST 6 CIKTI!!!!!!


Güncel sanat dergisi art-ist’in 6. sayısı çıktı. 1999 yılından bu yana senede iki kez okuyucusuyla buluşma sürekliliğini gösteren art-ist bu sayısında son dönemlerde giderek gerinleşen toplumsal ilişkiler dahilinde sanatın aldığı işlevleri ya da alması gereken konumları sorgulamaya çalışıyor.

Hrant Dink’in aramızdan koparılmasından sonra güncel sanat ortamında yaşanan gelişmeler, sanatın kamusal alan ile olan ilişkisi, sokakta görünürlük kazanan anomim görsel kültür pratikleri derginin sayfalarında yer bulan konular arasında. Geçtiğimiz sayıları takiben sanat ve kapital ilişkisi üzerinde durmaya, avangard jestlerin sorunsallaştırılmasına devam ediliyor. İstanbul Modern’in direktörü David Elliott, Çıplak Ayaklar Kumpanyası’ndan Mihran Tomasyan ve geçtiğimiz ay Lâhavle başlıklı sergisi açılan Hale Tenger ile yapılan söyleşilerin yanı sıra dergide Emre Hüner, Nasan Tur ve Nevin Aladağ’ın çalışmaları üzerine yoğunlaşan sayfalara da yer veriliyor. Güncel sanat alanında eleştirel düşünceyi öne çıkarmayı amaçlayan art-ist’in bu sayısında Süreyyya Evren, Erden Kosova, Defne Ayas, Zerrin İren Boynudelik, Işıl Eğrikavuk, Ezgi Bakçay, Aylin Kuryel, Zeyno Pekünlü, Shaheen Merali, Burak Delier, Kâmil Şenol, Vasıf Kortun Azra Tüzünoğlu, Osman Erden, Ayşegül Sönmez, Mika Hannula ve Sezgin Boynik imzalı yazılar yer alıyor. Ayrıca derginin sayfaları arasında Mental Klinik’in hazırladığı kitapçık ilâvesini bulmak mümkün.

art-ist, bu yıl, dünyanın en saygın sergilerinin başında gelen Documenta 12’ye davet edildi! Dünyadan, aralarında Türkiye’den art-ist ve Siyahi dergilerinin de yer aldığı, farklı perspektifler ve formatlarla kültür ve sanata odaklanan 90 dergi, Documenta 12 boyunca açık kalacak bir sergide yer alacak. Ayrıca, 1 yıl önce, Documenta’nın davetiyle, serginin leitmotifleri “Modernite, Hayat ve Eğitim”i tartışmak üzere, biraraya gelen editör-yazar-yayımcıların üretimleri, Documenta12 Magazine’de basıldı!

Eski art-ist sayıları Pentimento’da!

Yeni art-ist 6 tüm kitapçılarda!

Hiç yorum yok: